Elzer optiek Drenthe Norg omgeving roden noord nederland Gemeente Noordenveld

TwoBillionyEyes

TwoBillionEyes?

Stichting TwoBillionEyes heeft als doel een betere wereld te scheppen door visie te brengen en mensen in staat te stellen een mooie bijdrage te leveren aan de wereld. Dit wordt bereikt door het zicht te verbeteren van miljoenen mensen. Door miljoenen mensen beter zicht te geven ontketenen wij een enorm potentieel voor educatie, het ontwikkelen van de economie en dragen wij bij aan economische en positieve veranderingen in de gehele wereld.

Sinds kort is Elzer Optiek ambassadeur van TwoBillionEyes.

Voor elk verkochte bril doneert Elzer Optiek 1 bril aan een ontwikkelingsland, op dit moment is dat Kenya, via de stichting TwoBillionEyes.

 

Wie is TwoBillionEyes?

Bijan Azami, voorheen 35 jaar zelfstandige opticien, startte de stichting nadat hij hoorde dat er 1 miljard, ja u leest het goed 1.000.000.000, mensen niet over een bril kunnen beschikken. Wat de filosofie achter TwoBillionEyes is kan niemand beter uitleggen dan Bijan Azami: “Wat de mens onderscheidt van de rest van de schepping is zijn verstand. Het is je verstand waarmee je jezelf kunt ontwikkelen, waardoor je grip hebt op je eigen leven en een rol kunt spelen in het leven van andere mensen. En, het belangrijkste zintuig waarmee we ons verstand ontwikkelen is zicht. Als ik kijk naar de mensheid, hebben we meer balans en harmonie nodig. De verschillen tussen de mensen die wel en niet over kennis beschikken is nu erg groot. En, ik geloof dat wij IEDERS bijdrage nodig hebben om een betere wereld te creëren. Ik geloof dus ook dat wij de bijdrage van deze mensen in ontwikkelingslanden juist nodig hebben. Ze zijn niet zielig, nee, wij hebben elkaar nodig. Ook al zien wij ze niet in het westen, ze bestaan en hebben wel degelijk invloed op de balans in de wereld en dus ook op hoe het hier met ons gaat."  

Wat doet TwoBillionEyes?

De stichting heeft een bril ontwikkeld die niet alleen betaalbaar maar ook sterk en mooi is. En ook nog eens op locatie zonder gebruik van elektriciteit of machines in 10 minuten in elkaar gezet kan worden. Door een slimme oplossing wordt de bril a la minute dus in de gewenste sterkte en pupil afstand gemonteerd. Omdat het zo eenvoudig is kunnen lokale mensen eenvoudig opgeleid worden om de bril aan te meten en te monteren. Hierdoor kunnen er meer mensen geholpen worden en ontstaat er lokaal meer expertise en zelfstandigheid.   

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.