Contactlenzen

maandlenzen_elzeroptiek

Voor contactlenzen bent u bij Elzer Optiek aan het goede adres.

Elk oog is uniek. Voor elk oog moet dan ook worden onderzocht welk van de vele honderden soorten contactlenzen het best geschikt is. Als dat bepaald is moet de juiste maat van die geselecteerde soort worden vastgesteld. Kortom, het aanmeten van contactlenzen is geen sinecure. Daar is vakmanschap, ervaring en gespecialiseerde apparatuur voor nodig. En dat is precies wat u vindt bij Elzer Optiek.

Maakt u een vrijblijvende afspraak bij Elzer Optiek. Dan worden uw ogen bekeken en gemeten. Voor (bijna) iedereen is tegenwoordig de juiste soort lenzen te vinden die comfortabel en veilig te dragen zijn.

Een paar soorten contactlenzen zijn:

Vormvaste lenzen (de vervangers van de ouderwetse harde lenzen) zijn voor de meeste mensen zeer geschikt. Zeker met de moderne hoog zuurstof doorlatende materialen zijn ze een uitstekende keuze voor veel mensen. Zachte lenzen zijn erg populair en worden meteen vanaf de eerste dag comfortabel gedragen. Regelmatige controle is noodzakelijk als men contactlenzen draagt. Door de vele uitvoeringen van zachte lenzen is er voor iedereen de juiste keuze te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld lenzen die elke maand worden vervangen of daglenzen die zeker in vakantietijd erg populair zijn. Het nieuwste materiaal voor zachte lenzen is silicone hydrogel. Dit materiaal laat meer zuurstof door wat voor het hoornvlies beter is. Contactlenzen zijn er voor vele toepassingen zoals multifocale lenzen, en torische lenzen. Voor speciale lenzen kunt u het best een vrijblijvende afspraak maken.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

Met de komst van het nieuwe zorgstelsel, is de vergoeding voor monturen, glazen en contactlenzen per verzekeringsmaatschappij verschillend. Klik hier voor een compleet overzicht van alle maatschappijen.